Priser

Tand på tandläkarbricka

Pris för behandling beror på vilka behandlingsåtgärder som behövs i just ditt fall. Innan någon behandling påbörjas görs alltid en basundersökning, eller vid akuta fall en akutundersökning.

I basundersökningen ingår fyra röntgenbilder som möjliggör för tandläkaren att upptäcka eventuell problematik som inte går att se med blotta ögat. I vissa fall, kan en mer omfattande undersökning behövas, vilket du som patient då blir informerad om.

För att du ska känna dig trygg hos oss får du efter undersökningstillfället alltid en plan på vilka behandlingsalternativ som finns samt kostnadsförslag.

En basundersökning hos oss kostar 1200kr. Behövs en större utredning tas Försäkringskassans åtgärd 103 som kostar 750kr extra om det görs i samband med basundersökningen, eller mer omfattande undersökning Försäkringskassans åtgärd 107 som kostar 1625kr.

För att man ska kunna få och göra bra kvalitativ tandvård krävs att man som patient har god munhygien och goda vanor att upprätthålla den fina hygienen på. Vi rekommenderar att man får hjälp av en tandhygienist.

Har du en tandlossningssjukdom är hygienistens hjälp extra värdefull. Ett hygienistbesök kostar mellan 1500- 2500 kr beroende på diagnostik, behandlingsbehov och uppkommen karens från Försäkringskassan.

Vi är kopplade till Försäkringskassan som ger viss ersättning vid tandvård.

Högkostnadsskydd för svenska medborgare

Du betalar själv kostnader som under ett år är sammanlagt 3 000 kronor enligt statens referenspriser. Sedan får du ersättning för:

  • 50 procent av kostnader som överstiger 3 000 kronor
  • 85 procent av kostnader som överstiger 15 000 kronor.

Referenspriset är ett fast pris som bestäms av staten för varje åtgärd som ger rätt till statligt tandvårdsstöd. Åtgärder som ger rätt till statligt tandvårdsstöd är undersökningar och olika slags behandlingar. I referenspriset för en åtgärd ingår också kostnader för material.

Högkostnadsskyddet beräknas per år. Det betyder att alla åtgärder som görs under en sammanhängande period på tolv månader räknas in i ditt högkostnadsskydd. Du kan själv bestämma att en ny ersättningsperiod ska börja innan den tidigare har löpt ut. Det kan vara fördelaktigt när du står inför en större behandling.

Allmäntandvård

Den 1 juli varje år får du ett allmänt tandvårdsbidrag. Det finns som ett tillgodohavande hos Försäkringskassan:

  • Från och med det år du fyller 24 till och med det år du fyller 29 är bidraget 600 kronor per år.
  • Från och med det år du fyller 30 till och med det år du fyller 64 är bidraget 300 kronor per år.
  • Från och med det år du fyller 65 är bidraget 600 kronor per år.

Det går att spara bidraget till nästa år så att du kan använda två bidrag under ett och samma år. Men du kan aldrig ha mer än två bidrag sparade samtidigt. Har du två bidrag den 1 juli, försvinner ett av de och ersätts med ett nytt.

OBS! Barn 0-23år är betalande patienter hos oss då vi inte är kopplade till Region Stockholm.